icon icon

Zelf webapplicaties maken en aanpassen

No-code software is de toekomst; zelf zonder IT-kennis applicaties maken die jouw processen optimaliseren en deze vervolgens zonder gevolgen (lees: migraties) ook zelf aanpassen. Échte eenvoud in IT.

Aan de slag met jouw applicatie

Maatwerk

De kracht van no-code platform Kotuur is dat je zelfstandig, of met hulp, een webapplicatie kunt maken en aanpassen. Wij zetten standaardcomponenten voor je klaar waarmee jij meteen aan de slag kunt, of wij bouwen de gewenste applicatie voor je en dragen hem aan jou over. In beide gevallen zul jij training ontvangen voor ons no-code platform, waarna jij jouw applicaties zonder IT-kennis zelf kunt beheren en uitbouwen. Citizen development en Kotuur gaan hand in hand.

Als jij je applicatie zelf in elkaar wilt zetten, kan het voorkomen dat je wensen verder reiken dan de standaard functionaliteiten in de Kotuur Studio. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van nieuwe API koppelingen. Ook dan helpen we je graag; onze mensen gaan dan meteen voor je aan de slag om de benodigde functionaliteiten te bouwen. Kotuur is een standaard product dat voor jou op maat kan worden gemaakt.

Zelf aanpassingen doorvoeren zonder migraties

Mensen zijn veranderlijk, en dus moeten processen flexibel mee kunnen veranderen. Dat is waar no-code software van pas komt: doordat er geen sprake is van code, kan iedereen zelf applicaties maken en ook aanpassen. Gaat er een medewerker weg en moet de taak dus automatisch doorgestuurd worden naar een andere persoon? Geen probleem. Wil je toch meer informatie weten van de klant? Dan sleep je dat veld eenvoudig zelf in het formulier. Je hebt niet meer voor alle wijzigingen je leverancier nodig; pas nu eenvoudig zelf jouw processen aan.

Maar het mooiste van dit alles komt nog; wat Kotuur onderscheidt van haar concurrenten is het automatisch gegenereerde datamodel, die ervoor zorgt dat jij écht geen technische kennis meer nodig hebt om te starten met het bouwen van jouw applicatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat als jij aanpassingen maakt in jouw back-end, het datamodel automatisch mee verandert. En dat betekent..? Juist: geen migraties meer!

Kodision als partner

Voor een applicatie op maat en hulp bij het ontwikkelen van applicaties kun je bij onze partner Kodision terecht. Kodision levert al meer dan 20 jaar software en IT-consultancy voor de overheid. Met klanten als Gemeente Amsterdam, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kun je Kodision een expert noemen in haar branche. De consultants van Kodision zijn gespecialiseerd in het bouwen, implementeren en onderhouden van diverse low- en no-code oplossingen, waaronder Kotuur.

Maatwerk in de praktijk: Design Sprint

Ons team heeft veel ervaring met het bouwen van allerlei verschillende (maatwerk)applicaties. Zo organiseerden wij bijvoorbeeld in april 2021 een Design Sprint onder begeleiding van Julia Alberga, waarin wij samen met vier van onze klanten van Kodision in vier dagen een klachtenapplicatie in elkaar zetten. Deze klachtenapplicatie was volledig maatwerk en naar behoefte van de klanten. Het resultaat? Een applicatie die niet alleen de focus lag op het eindresultaat, maar juist ook op de communicatie tijdens het proces en de ervaring van de indiener. Hoe kwam deze applicatie zo snel tot stand?

Dag 1: we interviewden de klanten (experts) om hun wensen en eisen rondom zo’n applicatie duidelijk in kaart te brengen, clusterden deze inzichten en stemden op de belangrijkste. Deze belangrijkste inzichten leidden tot de hoofdvragen voor de applicatie, die we meenamen bij het in kaart brengen van de huidige customer journey.

Dag 2: we deden drie verschillende brainstorm oefeningen rondom de belangrijkste inzichten van dag 1, om uiteindelijk een anonieme schets uit te werken van ieders idee. Verschillende elementen uit de ideeën werden na een pitch samengebracht. En zo werd ‘Seintje’ de klachtenapplicatie geboren.

Dag 3: de derde dag draaide vooral om het uitwerken van een user flow en gedetailleerd storyboard, het in elkaar klikken van een prototype, en het voorbereiden van de laatste dag.

Dag 4: De vierde en laatste dag stond in het teken van het demonstreren van Seintje aan de experts. We kozen ervoor om dit te doen aan de hand van een voorbeeldsituatie, namelijk rondom de TONK-regeling. De deelnemers uit ons team deden enorm hun best om uit te blinken in hun rol van indiener, behandelaar en coördinator van de klacht. De reactie van de experts? “Dit is wat burgers willen.” 

Zo kunnen wij dus in vier dagen een maatwerkapplicatie geheel naar wens voor jouw organisatie bouwen. Zelf ook benieuwd hoe Seintje eruitziet? Meld je dan aan voor een online demo van de klachtenapplicatie!

Meer weten over Kotuur

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Kotuur als applicatie op maat? Download dan de whitepaper via het formulier hieronder of meld je aan voor een live online demo van Kotuur.

Meer weten over maatwerk?

Ik kom graag met je in contact om jouw uitdagingen te bespreken. Neem direct telefonisch contact op of stuur een e-mail.

Naar de inhoud springen