icon icon

HR-recruitment

Een goedlopend HR-recruitmentproces zorgt voor meer kandidaten, een kortere time-to-hire en lagere recruitmentkosten. Met Kotuur automatiseer je je recruitmentproces en kun je deze verder verbeteren door middel van gedetailleerde rapportages. Oftewel, je krijgt meer grip op het aannemen van geschikte mensen voor jouw organisatie.

Over HR-recruitment

Als je als bedrijf op zoek bent naar nieuwe collega’s, is het van groot belang dat je HR-recruitment proces goed verloopt. Fouten of te lange doorlooptijden in dit proces leiden namelijk tot een slechte ervaring voor de kandidaat, die vervolgens kan besluiten om uit het sollicitatieproces te stappen.

Een écht goed ingericht recruitmentproces levert verschillende (grote) voordelen op. Hieronder drie voorbeelden:

  • Een tot wel 2x kortere doorlooptijd van de procedure (time-to-hire);
  • Lagere recruitmentkosten doordat elke stap in het proces waarde heeft en iedereen die erbij betrokken is zijn of haar rol goed kent;
  • Meer kandidaten doordat er minder sollicitanten afhaken door een te lange en omslachtige procedures.

Je kunt een recruitmentproces indelen in een selectieproces en een aannameproces. Bij het selectieproces gaat het om het beoordelen van de sollicitatie, inplannen van de selectiegesprekken en communiceren naar de sollicitanten. Zodra de juiste kandidaat is gevonden, komen de onderdelen uit het aannameproces aan de orde zoals arbeidsvoorwaarden, contracten en documentatie. Tijdens al deze fases is het geen overbodige luxe om de sollicitanten op de hoogte te houden.

HR-recruitment met Kotuur

Selectieproces

Kotuur neemt alle terugkerende handmatige taken tijdens het selectieproces op zich, en is betrokken gedurende het volledige proces. Je kunt je vacatures aanmaken en beheren in Kotuur, net zoals de afspraken die je maakt met eventuele recruiters. Vervolgens stuurt Kotuur de binnenkomende sollicitaties automatisch door naar een beschikbare HR-medewerker. Deze kan een bericht intypen voor de sollicitant, die weer automatisch naar diegene wordt doorgestuurd.

Eerste kennismakingsgesprekken met geschikte kandidaten kun je automatisch inplannen via een afspraakmodule, zodat dat geklungel met agenda’s lekker achterwege blijft. Het verslag van de eerste kennismaking kun je automatisch verzenden naar een andere persoon die meedenkt over of de kandidaat doorgaat naar een tweede gesprek. Je raadt het al; ook dat kennisgevingsbericht richting de kandidaat kun je automatisch versturen en ook die gesprekken kun je automatisch inplannen.

Na een tweede gesprek is er bij sommige organisaties nog sprake van een assessment. Deze kun je ook klaarzetten in Kotuur, zodat je alles op één plek houdt.

Aannameproces

Als alle gesprekken en opdrachten achter de rug zijn, is daar het moment van de waarheid: wordt de kandidaat aangenomen of niet? Zo ja, dan gaat Kotuur voor je aan de slag rondom het aannameproces. Er wordt bijvoorbeeld een bericht naar HR gestuurd voor een nieuw medewerkersprofiel, en een bericht naar je IT-afdeling voor een laptop voor de nieuwe medewerker. Als het medewerkersprofiel is aangemaakt, kun je een koppeling maken van het profiel van diegene naar je eigen ERP, salarissysteem of anders systeem zodat alle informatie automatisch overgeheveld wordt.

Meten is weten

Je begrijpt het idee; alles kan op één plek automatisch geregeld worden. En het mooiste komt nog: in het dashboard kun je bekijken hoe alle lopende sollicitaties ervoor staan en via realtime rapportages kun je allerlei zaken inzien. Wat is de doorlooptijd van aanmaken van vacature tot het aannemen van je kandidaat? Hoeveel sollicitanten heb je per vacature? Hoe ervaren sollicitanten je proces?

En dat is nog niet alles. Ook heb je de optie om in Kotuur een databank aan te leggen waarin je al je voormalige en huidige werknemers vast kunt leggen. Zo kun je bijvoorbeeld een profiel aanmaken voor je stagiaire en haar na haar stage monitoren: wat is ze aan het doen? Heeft ze haar studie afgerond en is ze op zoek naar een baan? Zo ja, dan heb jij misschien wel een mooie kans om iemand een baan aan te bieden waarvan je weet wat ze te bieden heeft!

Ontdek meer van Kotuur

Benieuwd wat Kotuur nog meer allemaal kan? Download dan de whitepaper via het formulier hieronder of start met Kotuur.

Meer weten over HR-recuitment?

Ik bespreek graag samen met jou de mogelijkheden.

Naar de inhoud springen