icon icon

15 november 2020

Waarom werken bij een startup een goede stap in je carrière is

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij geen enkele werkdag hetzelfde is? Misschien is een start-up iets voor jou!

Over Kotuur
Waarom werken bij een startup een goede stap in je carrière is

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij geen enkele werkdag hetzelfde is en je echt je steentje kan bijdragen: waarom ga je niet werken bij een start-up? In deze blog vertellen we je waarom werken in een start-up een goede stap is in je carrière en wat het je later allemaal kan opleveren. Want zeg nou zelf: niet geschoten is altijd mis, toch?

Informele werksfeer

Ten eerste, binnen een start-up is de werksfeer een stuk informeler dan bij de grotere bedrijven. Iedereen wordt gedreven door hetzelfde doel en dat zorgt voor een enthousiast team waar iedereen elkaar helpt waar nodig. Doordat iedereen eerlijk durft te zijn over wat hij of zij wil wordt er open gecommuniceerd. Dit voorkomt grote discussies in de toekomst.

Ruimte voor je eigen mening

Binnen het kleine team van een start-up is er vaak maar één specialist per competentie. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Er is ruimte om je eigen visie te behouden en zo op je eigen manier te werken;
  • Je hebt grote verantwoordelijkheden als specialist, maar dit maakt ook dat jouw bijdrage een veel directere impact heeft op het succes van de start-up. Je persoonlijke voldoening is daarom ook groter.
  • Je scherpt je vermogen aan om snel problemen op te lossen. Je moet het tenslotte zelf regelen en je hebt minder mensen om je hierbij te helpen.

Geen dag is hetzelfde

Binnen een start-up is geen dag hetzelfde: je bent zelf verantwoordelijk voor een groter takenpakket. Dit maakt dat je vandaag bezig bent met een demo voor een mogelijke klant en je focus morgen ligt op het programmeren van een nieuwe functionaliteit. Geen enkele werkdag is hetzelfde, dus als je van afwisseling houdt is dit perfect!

Doorgroeien binnen het bedrijf

Tenslotte is er door de informele sfeer meestal ook minder hiërarchie. Hierdoor kan je sneller doorgroeien naar een hogere functie binnen het bedrijf. Dit geeft je meer motivatie en je hebt een mooi toekomstbeeld om naar toe te werken.

Kom werken bij Kotuur

De voordelen van een start-up zijn nu duidelijk: een team met dezelfde doelen waar open communicatie voorop staat. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen en jouw visie kan een grote impact hebben op de toekomst van een start-up. Door de informele sfeer en de afwisselende taken is geen dag hetzelfde. Zie je jezelf al werken in een start-up met grote toekomstplannen? Dan is werken bij Kotuur misschien iets voor jou! Houd onze website in de gaten voor de nieuwste vacatures of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Naar de inhoud springen