1. Verschillende (citizen) developers met verschillende achtergronden
Met no-code software is het voor mensen zonder IT-kennis (‘citizen developers’) mogelijk om innovatieve ideeën direct en eenvoudig om te zetten in werkende applicaties. Door de verschillende achtergronden en originele inzichten van gebruikers krijg je ook verschillende innovaties. Ze kunnen zelf applicaties maken voor hun eigen vakgebied. Maar het kan ook zo zijn dat ze de koppen bij elkaar steken voor een applicatie waar iedereen wat aan heeft in verschillende fases van het proces. Door verschillende visies te combineren voor één applicatie, gaat de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid hiervan omhoog.
2. Betrokkenheid van en autonomie voor medewerkers
Daarnaast stimuleer je met no-code innovatie bij je medewerkers zelf, omdat ze meer betrokkenheid bij de organisatie en meer autonomie ervaren. Meer betrokkenheid zorgt voor de wil om de organisatie te laten groeien, en meer autonomie zorgt voor ruimte om te experimenteren en zo nieuwe werkwijzen te ontwikkelen. Dat meer autonomie zorgt voor meer innovatie, blijkt uit een onderzoek van London Business School en Microsoft.
3. Meer tijd en geld voor andere belangrijke zaken
Doordat processen in diverse vakgebieden binnen je organisatie worden geautomatiseerd, hebben werknemers meer tijd over voor andere belangrijke zaken. Zaken die kunnen bijdragen aan groei en innovatie van je organisatie. Daarnaast krijgen ontwikkelaars door alle citizen developers zelf ook meer tijd om zich te focussen op andere zaken binnen de organisatie. Hierdoor komen ze meer op één lijn met de bedrijfsdoelstellingen en kunnen dan software ontwikkelen die hier nog meer aan bijdraagt.
Applicaties ontwikkelen kan daarnaast tot wel 10 keer sneller gaan met no-code dan met traditionele applicatie ontwikkelmethodes. Vaak is er binnen enkele dagen een applicatie in elkaar te zetten die een probleem oplost. Het spreekt voor zich dat de kortere ontwikkeltijd leidt tot lagere ontwikkelingskosten. Je kan dus door no-code meer tijd, geld én mankracht vrijmaken voor innovaties binnen je organisatie.
Als uitsmijter nog de onderzoeksresultaten van een studie naar citizen developers en het gebruik van no-code software. “Organisaties die ‘citizen developers’ stimuleren zijn 33% innovatiever”, volgens een recente studie van McKinsey.
Meer weten?
De conclusie: no-code software stimuleert innovatie. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van no-code? Meld je dan aan voor onze online Kotuur demo!