icon icon

9 september 2021

Een webapplicatie of mobiele app? De verschillen op een rij

Er ontstaat vaak verwarring tussen een webapplicatie en een mobiele applicatie. Deze worden namelijk vaak gezien als hetzelfde, terwijl dat niet zo is. In deze blog leggen we jou het verschil uit tussen deze twee soorten applicaties, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw organisatievraagstuk.

Applicaties
Een webapplicatie of mobiele app? De verschillen op een rij

Wat is een applicatie?

Een applicatie is kort gezegd een computerprogramma dat is bedoeld om direct te worden gebruikt door een gebruiker. Het grootste verschil tussen een mobiele applicatie en een webapplicatie is de manier van gebruik. Mobiele applicaties zoals WhatsApp of mobiel bankieren download je via de App Store of Google Play store, terwijl je webapplicaties (ook wel: mobiele websites) zoals webmail of e-commerce via elke internetbrowser kunt openen. Achter deze mobiele websites zit een universele codetaal, waardoor je ze via alle apparaten met internet kunt gebruiken. Mobiele applicaties zijn echter in een eigen codetaal geschreven en geschikt voor Android of iOS. Daarom kun je ze alleen via een download in gebruik nemen. Dat werpt een drempel op.

Deze andere manieren van ontwikkelen zorgen ook voor verschillen in ontwikkelkosten, functionaliteit en gebruikerservaring. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de verschillen in meer detail.

Verschillen tussen webapplicaties en mobiele applicaties

verschillen webapps en mobiele apps

No-code platform Kotuur voor al jouw webapplicaties

Of  je voor jouw organisatievraagstuk het beste een mobiele applicatie of een webapplicatie kunt inzetten, kun je besluiten aan de hand van de benodigde functionaliteiten. Wil je voornamelijk content aanbieden via je applicatie zonder dat je apparaatbronnen nodig hebt? Dan is een webapplicatie met haar vele voordelen de ideale keuze voor jou.

In dat geval gaan we graag met je in gesprek over jouw wensen en behoeften rondom deze webapplicatie, en laten we je met plezier meer zien van no-code platform Kotuur. De voordelen van een webapplicatie én de voordelen van no-code software gecombineerd. Interesse? Meld je dan eens aan voor één van onze maandelijkse online demo’s!

Naar de inhoud springen