icon icon

30 oktober 2020

5 redenen om voor een no-code applicatie te kiezen

No-code software wordt steeds populairder. In deze blog lees je 5 redenen waarom kiezen voor een no-code platform een goed idee is!

Applicaties Citizen development No-code
5 redenen om voor een no-code applicatie te kiezen

De vraag naar software binnen bedrijven blijft groeien en de wereld wordt steeds meer digitaal en verbonden. Het probleem is dat de markt voor IT’ers schaars is en daarom wordt er gezocht naar alternatieven. No-code software is een opkomende innovatieve oplossing: mensen zonder development kennis worden in staat gesteld om zelf applicaties te bouwen. In deze blog geven wij je 5 redenen waarom je als bedrijf voor no-code software moet kiezen.

1. Geen opgeleide IT’ers nodig

Dat de markt voor IT’ers schaars is wist je waarschijnlijk al: het blijft een terugkomend thema in het nieuws. No-code is hier een oplossing voor: je hebt er geen kennis van programmeertalen voor nodig waardoor in principe iedereen een developer kan worden. Zo kunnen niet-IT-werknemers binnen een bedrijf ook bezig met softwareontwikkeling. Je maakt je als bedrijf hierdoor minder afhankelijk van opgeleide IT’ers.

2. Efficiëntere manier van werken

Door de snelle ontwikkeltijd van no-code software worden processen binnen een organisatie sneller geoptimaliseerd. Dit is mogelijk doordat:

  • De front-end al klaar staat;
  • Jij alleen de regels van de applicatie hoeft te bepalen. Welke gebruiker kan bij welke onderdelen van de applicatie en welke informatie kan diegene bewerken? Dit kan op een snelle manier worden toegepast en dat bespaart je geld.

3. Een hogere betrokkenheid

Door de snelle ontwikkeltijd van no-code platforms, kunnen developers wensen van stakeholders binnen enkele uren of dagen ontwikkelen in volledig werkende functies. Stakeholders zijn daardoor constant betrokken bij het project. Dat in tegenstelling tot andere platforms waar de wachttijd voor een oplevering vaak veel langer duurt. Niet alleen de stakeholders zijn meer betrokken, ook intern is iedereen meer betrokken bij wat er gebeurt.

4. Cloudvriendelijk

Aansluitend op het vorige voordeel zijn no-code ontwikkelplatforms ook cloudvriendelijk. Dit betekent dat developers makkelijk een applicatie kunnen toevoegen op een achterliggende omgeving. Deze is zo gemaakt dat deze de programmeeromgeving volledig ondersteund. Dit maakt het mogelijk om snelle verbeteringen uit te voeren voor de ontwikkelaars.

5. Lagere kosten

De beheerkosten van no-code applicaties liggen doorgaans lager dan low-code en traditioneel ontwikkelde applicaties. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf meer geld kan investeren in andere belangrijke zaken, zoals aan trainingen van personeel.

Je weet nu dat de ontwikkeltijd van no-code veel korter is waardoor stakeholders meer betrokken zijn bij het project. Ook kan een developer met één druk op de knop een applicatie implementeren en ben je niet meer afhankelijk van opgeleide IT’ers. Dit alles maakt no-code goedkoper dan de met traditionele en low-code ontwikkelde applicaties.

Kotuur als no-code applicatie

Ben je overtuigd van de voordelen van no-code? Met Kotuur bouw je met gemak de applicatie die jij wilt, zonder ook maar een regel code te schrijven. Je hebt dus geen IT kennis nodig! Meer weten over Kotuur? Lees alle voordelen via onderstaande button.

Voordelen Kotuur

Naar de inhoud springen