icon icon

Assetmanagement

Met Kotuur houd jij grip op jouw waardevolle assets. Krijg inzicht in resultaten en statussen via het dashboard en evalueer en verbeter je proces door middel van gedetailleerde rapportages.

Over assetmanagement

Assets zijn alle kapitaalgoederen (alle voorraad) binnen je organisatie. Assetmanagement wordt daarom ook wel voorraadbeheer genoemd. De focus hierbij ligt vaak op het beheren van bedrijfsmiddelen. De bedrijfsmiddelen van een organisatie verschillen enorm per sector. Een IT-bedrijf bezit vooral laptops, muizen en beeldschermen, terwijl een gemeente bijvoorbeeld ook openbare verlichting ‘bezit’ (klokken, stoplichten, lantaarn, etc.). Deze assets moeten goed presteren om van waarde te zijn. Assetmanagement is dus het optimaal beheren van assets door de juiste balans te vinden tussen prestaties, risico’s, waarde en kosten.

Allereerst is het bij assetmanagement belangrijk dat je weet wát je allemaal in je bezit hebt. Het aantal, de specificaties en de levensduur ervan. Als IT-bedrijf wil je bijvoorbeeld weten hoeveel laptops je van welk type hebt, wat de prijs ervan is, hoeveel je afschrijving is en hoe lang ze nog hebben tot verval. Hetzelfde geldt voor een gemeente en hun openbare verlichting; je wilt weten hoeveel verlichting waar is, en welke specificaties ze hebben voor het geval er één kapot gaat.

Assetmanagement met Kotuur

Met het Kotuur dashboard heb je inzicht in alle gegevens van je bezit. Je kunt hierbij alles zelf beheren: taken, tijdbudget, elementen… Daarnaast kun je bijvoorbeeld instellen dat je een seintje krijgt wanneer de vervaldatum van één van je assets nadert, zodat je er op tijd bij bent om te vervangen.

Maar daar houdt het niet op. Ook futuristische termen zoals smart cities met Internet of Things (IoT) kunnen tot uitvoer gebracht worden met no-code platform Kotuur. Je kunt processen volledig zelfstandig automatiseren. Stel je voor: er komen sensoren in je assets die Kotuur kan uitlezen. Wanneer er ergens een storing is, krijgt Kotuur dit direct door. Hiervoor wordt vervolgens een taak aangemaakt bij een controleur of uitvoerder om de storing te vinden en te fixen. Als dit geregeld is, geeft deze persoon weer een seintje terug, zodat je beheer automatisch wordt bijgewerkt.

Alles is mogelijk. De toekomst is nu.

Ontdek meer van Kotuur

Benieuwd wat Kotuur nog meer allemaal kan? Download dan de whitepaper via het formulier hieronder of meld je aan voor een live online demo.

Meer weten over assetmanagement?

Ik bespreek graag samen met jou de mogelijkheden.

Naar de inhoud springen